lataa / download AXEL TULIKIVEN TRAAGILLINEN KOHTALO epub mobi fb2 pdf


Tammen arkistosta löytyi 1983 siivouksen yhteydessä käsikirjoitus, jota oli vuonna 1930 tarjottu Tammen edeltäjänKansan kirjapainon julkaistavaksi. Käsikirjoituksen tekijäksi paljastui filosofian maisteri Teuvo Nisonius, joka oli 1980-luvulla vielä elossa. Hän kielsi tuolloin käsikirjoituksensajulkaisemisen, mutta tänä syksynä tekijän asettama julkaisukielto umpeutuu, ja Axel Tulikiven traagillinen kohtalo voidaan vihdoin julkaista. Axel Tulikiven traagillinen kohtalo on ilmeisen omakohtainen kuvaus syksyltä 1929. Siinä Teuvo Nisonius kuvaa verekseltään elämänsä mullistaneensyksyn tapahtumat. Hän oli aikeissa kirjoittaa väitöskirjaansa, mutta lopputulos on jotain muuta, ehkälähinnä omaelämäkerrallinen pienoisromaani. Helsinkiläisen virkamiesperheen poika Teuvo Nisonius oli tuolloin 23-vuotias ja vastavalmistunut maisteri. Hän oli juuri löytänyt Sigmund Freudin opit ja hämmästyksekseen ymmärtänyt, että myös naisissa vaikuttaa seksuaalivietti. Syksyllä 1929 Nisonius pääsee sattumalta käsikirjoittamaan Suomen ensimmäistä äänielokuvaa ja tutustuu samalla aikakauden filmisuuruuksiin. Samaan aikaan hän myös toimii itseoppineena psykoanalyytikkona – peittelemättömänä tarkoituksenaan vietellä potilaikseen houkuttelemiaan neitoja. Jälkikäteen on mahdotonta tarkistaa, missä määrin Nisoniuksen kuvaamat tapahtumat ovat totta. Tekijä näyttää muuttaneen ainakin henkilöiden nimiä, ilmeisesti suojellakseen tuntemiensa ihmisten yksityisyyttä. Myöhemmin hän luopui kokonaan käsikirjoituksensa julkaisuhaaveista. Axel Tulikiven traagillinen kohtalo julkaistaan 14. syyskuuta, kun Teuvo Nisoniuksen lesken kuolemastatulee kuluneeksi tekijän edellyttämät 20 vuotta.


KIRJOITTAJA: Nisonius Teuvo
KUSTANTAJA: Tammi
VUOSI: 2011
KANSITYYPPI: suomi
ISBN: 9789513162863
FORMAATTI: epub.pdf.mobi.fb2.doc.ibooks.txt.lit.rb.lrf

Hinta: 34.75 0.00 €LATAA / LUE SELAIMESSA ILMAISEKSI

 
Latauksia: 31
Luettu:97
 

Tästä voit ladata kirjan ilmaiseksi. Täydellinen luettelo tuetuista laitteista: Sony Reader, Cybook, Nook, Pocketbook, Kobo, Tolino, Amazon Kindle, Denver, Apple Ipad, Samsung Galay Tab, Google Nexus, Microsoft Surface, Lenovo, Sony Xperia, Acer Iconia ja muut. Yli 100000 kirjoja! Kaikki muodot! Vain täällä!

Tunnisteet:
Axel Tulikiven traagillinen kohtalo kirja ipad
Axel Tulikiven traagillinen kohtalo kirja android
Axel Tulikiven traagillinen kohtalo e-kirja kindle
download Axel Tulikiven traagillinen kohtalo ebook pdf ilmaiseksi
lataa Axel Tulikiven traagillinen kohtalo kirja epub ilmaiseksi
download Axel Tulikiven traagillinen kohtalo e-kirja mobi ilmaiseksi
lataa Axel Tulikiven traagillinen kohtalo in Suomi
lataa e-kirja Axel Tulikiven traagillinen kohtalo ilmainen
lataa e-kirja Axel Tulikiven traagillinen kohtalo Suomi ilmaiseksi
Axel Tulikiven traagillinen kohtalo kirja netissä
lataa Axel Tulikiven traagillinen kohtalo e-kirja fb2 format
Axel Tulikiven traagillinen kohtalo kirja-arvostelu
ostaa halvalla Axel Tulikiven traagillinen kohtalo ibooks
ostaa e-kirja Axel Tulikiven traagillinen kohtalo alennuksella
lataa koka Axel Tulikiven traagillinen kohtalo ilmaiseksi
lataa Axel Tulikiven traagillinen kohtalo koneellesi lue selaimessa Axel Tulikiven traagillinen kohtalo ilmaiseksi
lukea kirjaa Axel Tulikiven traagillinen kohtalo verkossa
lue ilmainen online Axel Tulikiven traagillinen kohtalo
e-kirja Axel Tulikiven traagillinen kohtalo kuukausimaksu lataa äänikirja Axel Tulikiven traagillinen kohtalo
download audiobook Axel Tulikiven traagillinen kohtalo ilmaiseksi
mistä ladata Axel Tulikiven traagillinen kohtalo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *