lataa / download PARONI VON MUNCHAUSENIN RETKET JA SEIKKAILUT epub mobi fb2 pdf


Karl Friedrich Hieronymus von Münchausen, eli Paroni von Münchausen (1720-1797), oli taitava saksalainen tarinankertoja. Hän matkusteli paljon ja hänen kertomiaan uskomattomia tarinoita oli kuulemassa myös Rudolf Erich Raspe (1737-1794), joka laittoi muistiin näitä kertomuksia ja laati niistä sitten kirjan, joka julkaistiin Lontoossa 1785. Paronia on joskus pidetty virheellisesti jopa taruhenkilönä. Hän ei itse pitänyt siitä, että häntä oli alettu pitää kuuluisana valehtelijana, ilmeisesti juuri tarinoiden tallentaneiden toimesta. Münchausen osallistui mm. Venäjän ja Turkin väliseen sotaan, kun palveli Venäjän armeijassa, ja hänestä tuli sittemmin ratsumestari. Noihin aikoihin hänen kerrotaan käyneen myös Suomessa. Sen jälkeen hän palasi kotimaahansa, viljeli maata ja metsästi perintökartanossaan Bodenwerdenissä. Tarinoitaan hän kertoili paitsi kotikartanossaan, myös Göttingenissä Rühländerin kapakassa, jossa hänen laajan kuulijakuntansa joukossa oli myös tarinoiden muistiinmerkitsijoitä. Gottfried August Bürger oli yksi kirjoittajista ja toinen Rudolf Erich Raspe, luonnontieteilijä ja kirjailija, jonka kirjaan tämä julkaisukin perustuu. Vaikka Münchausen ei kertonut muuta, kuin maaseikkailujaan, niin kirjoista löytyy myös meriaiheista aineistoa, joka lienee kirjan kirjoittajan muualta hankkimaa tietoa, tai omia lisäyksiään. Münchausenin kodissa, Bodenwerdenissa on nykyään kaupungin raatihuone, jonka alakerrassa on Münchausen-museo. Ja sieltä löytyy myös hänen rakennuttamansa torni, ns. valheiden torni, jossa hän kertoili tarinoitaan, ja museossa on hänen metsästysaseitaan ja kirjoituksiaan, joihin matkailijat pääsevät kesäisin tutustumaan. Paroni on haudattu Kemnaderin kylän luostarikirkkoon Braunschweigissa. Münhausen kertomuksissa on paljonkin mielikuvitusta ja ne ovat kiinnostaneet lukijoita vuosisatoja, ja aiheesta on tehty myös elokuvia.


KIRJOITTAJA: Raspe Rudolf Erich
KUSTANTAJA: Finore
VUOSI: 2014
KANSITYYPPI: suomi
ISBN: 9789525917789
FORMAATTI: epub.mobi.txt.fb2.pdf.djvu.ibooks.rb.lrf.lit.kindle.mp3.ogg

Hinta: 8.95 0.00 €LATAA / LUE SELAIMESSA ILMAISEKSI

 
Latauksia: 32
Luettu:96
 

Tästä voit ladata kirjan ilmaiseksi. Täydellinen luettelo tuetuista laitteista: Sony Reader, Cybook, Nook, Pocketbook, Kobo, Tolino, Amazon Kindle, Denver, Apple Ipad, Samsung Galay Tab, Google Nexus, Microsoft Surface, Lenovo, Sony Xperia, Acer Iconia ja muut. Yli 100000 kirjoja! Kaikki muodot! Vain täällä!

Tunnisteet:
Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut kirja ipad
Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut e-kirja android
Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut e-kirja kindle
download Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut ebook pdf ilmaiseksi
lataa Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut kirja epub ilmaiseksi
lataa Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut kirja mobi ilmaiseksi
lataa Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut in Suomi
lataa e-kirja Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut ilmainen
lataa e-kirja Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut Suomi ilmaiseksi
Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut kirja netissä
download Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut ebook mobi format
Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut kirja-arvostelu
ostaa halpaa Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut ibooks
ostaa e-kirja Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut alennuksella
lataa koka Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut ilmaiseksi
lataa Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut koneellesi lue selaimessa Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut ilmaiseksi
lukea kirjaa Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut verkossa
lue ilmainen online Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut
e-kirja Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut kuukausimaksu lataa äänikirja Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut
download audiobook Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut ilmaiseksi
mistä ladata Paroni von Munchausenin retket ja seikkailut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *